Best general science questions part-2

general science questions part-two we are share most popular 100 general science questions for army,navy,air force,wbcs, ssc exam,so you read completely.

1. Which of the following is the latest discovered state of matter is?/
(a) Solid
(b) Plasma
(c) Gas
(d) Bec
ans-(d).

3. In the gaseous state, particles can move
(a) only in one direction
(b) only in a fixed path
(c) randomly in all directions
(d) upward and downward only
ans-(c).

4. Gases have
(a) high compressibility but less than solids
(b) low compressibility
(c) no compressiblity
(d) high compressibility more than solids
ans-(d).

5. Which of the following is/are in the plasma state?
(a) Mars
(b) Jupiter
(c) Sun
(d) All of these
ans-(c).

6. The space between particles of
the matter is called
(a) internuclear space
(b) interelectronic
space (c)intermolecular space
(d) interprotonic space
ans-(c).

7. The substance containing same type of the atoms is
(a) elements
(b) mixture
(c) compound
(d) None of these
ans-(a)

8. Clean air is the example of
(a) element
(b) compound
(c) homogeneous mixture
(d)heterogeneous mixture
ans-(c).

9. Brass, an alloy of copper and zinc is a
(a) compound
(b) homogeneous mixture
(c)heterogeneous mixture
(d) element
ans-(c).

10. Carbon when burns, produces carbon dioxide
which is a/an
(a) element
(b)compound
(c) homogeneous mixture
(d) heterogeneous mixture
ans-(b).

11.Water is a
(a) compound
(b) true solution
gas
(c) mixture
(d) All of these
ans-(a).

general science questions part-two

12.Which of the following is an example of the sublimate?
(a) milk
(b) iodine
(c) camphor
(d) Both (b) and (c)
ans-(d).
13.Which of the following the acid do not contain oxygen?
(a) Hydrochloric acid
(b) Nitric acid
(c) Sulphuric acid
(d) All of these
ans-(a).

14.The acid in juice is grasetic acid
(a) nitric acid (b)hydrochloric acid
(c) Acetic acid
(d) sulphuric acid
ans-(b).

15. Bases turn red litmus solution into
(a) colourless
(b) green
(c) blue
(d) yellow
ans-(c)

16. Which is one of the following is an example of a base?
(a)Sodium hydroxide
(b) Sodium chloride
(c) Magnesium chloride
(d) All of these
ans-(a).

17. Acids react with bases to produce
(a) salt
(b) base
(c) water
(d) Both (a) and (b)
ans-(a).

18. Which one of the following is a major component of a soap we called.
(a) Potassium hydroxide
(b) Calcium oxide (c) Sodium carbonate
(d) Hydrochloric acid
ans-(a).

19.The chemical name of lime stone is
(a) calcium chloride
(b) calcium oxide
(c) calcium carbonate
(d) calcium sulphate
ans-(c).

20. Basicity represents the number of replaceable?
(a) H+ ions
(b) OH ions
(c) H ions
(d) None of these
ans-(a).

21.Antacids are
(a) neem
(b) lichen
acid
(c) base
(d) acid
ans-(c).

22. Litmus is extracted from
(a) Lichen
(d) buffer
(c) tamarind
(d) mango tree
ans-(a).

23. In acidic medium, phenolphthalein becomes
(a) red
(b) blue
(c) Purple
(d) colourless
ans-(d).

10000 general science questions

24. Which one of the following is used as olfactory
indicator?
(a) Vanilla extract
(b) Carrot
(c) Onion
(d) Both (a) and (b)
ans-(d)

read more-click hare

RELATED POST

10000 general science questions
general science questions part-one
general science questions part-two
general science questions with answers
science gk question for competitive exam

geography gk questions | general knowledge pdf download
gk question for class 5 & class 4
english gk questions with answers for class 9
history gk questions and answers part -4
geography gk questions with answers part-one
indian history gk questions with answers in english