Best gk questions for class 9 || answers pdf in english

Hi friends, Today we are going to share gk questions for class 9 with answers pdf in english. we know that general knowledge is the vital for every class of students.

1.Question: What is wealth?
Answers: The function that objects or objects perform at a particular place or time for the purpose of meeting the personal or social needs of people is called wealth.
2.Question🙂 What are the main components of wealth creation?
Answers: Nature, people and culture.

gk questions for class 9
gk questions for class 9

3.Question🙂 What is the ability of an object to do work?
Answer: Effectiveness.
4.Question🙂 What is the ability of an object or object to meet human needs?
Answer:Utility.
5.Question🙂 Name a famous wealth appraiser?
A. E. W. Zimmerman.

200+Gk questions for class 9 with answers pdf in english

7.Question🙂 What are the two main characteristics of wealth?
Answer: Functionality and utility.
8.Question🙂 Bashundhara conference was held when and where?
Answer: 1992 AD, in the city of Rio de Janeiro, Brazil.
9.Question🙂 What do you call those objects or substances that do no good and no harm to humans?
Answer: Neutral elements.
10.Question🙂 What is an example of minerals stored underground in Antarctica?
Answer:neutral element.
11.Question🙂 According to the components of wealth creation, wealth is divided into how many parts and what?
Answer:In three parts; Namely natural resources, human resources and cultural resources.
12.Question🙂 Name some natural resources.
Answer:Sunlight, Minerals, Water, Forests, Fisheries etc.
13.Question🙂 Name some human resources.
Answer: Efficiency of workers, innovative ability of people.
14) What kind of resource is the population or people of any country?
Answer:Human resources.
15) People’s knowledge, education, science, engineering – what kind of resources are these?
Answer: Cultural resources.
16) According to the biological characteristics of the resource, how many parts are the resources divided into and what?
Answer: In two parts; namely organic and inorganic resources.
17) Name some organic resources.
Answer: Dairy, wool, fish etc.
18) Name some inorganic resources?
Answer:Iron ore, water etc.
19) According to ownership of assets, assets are divided into how many and what?
Answer:In the upper part; Namely- personal wealth, social wealth, national wealth, international wealth.
20) Schools, libraries, hospitals – what kind of resources are these?
Answer: Social resources.
21) What kind of resources are the rivers of any country?
A. National wealth.
22) What kind of resources are the atmosphere and the ocean?
A. International resources.
23) According to distribution or location of wealth, how many parts are wealth divided and what?
In the upper part; Namely, ubiquitous resources, readily available resources, scarce resources, unique resources.
24) What kind of resources are sunlight and wind?
Renewable resources.
25) What kind of resources are tin in Malaysia and mica in India?
Scarce resources.
26) Name a unique resource?
Cryolite from North Greenland.
27) Name some readily available resources.
A. Agricultural land, forest land, soil etc.
28) Name some material resources.
A. Coal, iron ore, houses etc.
29) Name some intangible resources.
A. Education, knowledge, creativity etc.
30) What kind of potential hydropower resources of Kenya and Congo?
Potential assets.
31) Name two developed resources.
A: Hydropower in the United States, thermal power in India.
32) All those resources which are depleted due to repeated use, are called as resources?
A. Non-renewable or depleting resources.
33) Name some non-renewable or depleting resources.
Mineral resources such as coal, mineral oil, iron ore etc.
34) Those resources which are not likely to be exhausted even after being used in sufficient quantity, are called what type of resources?
A. Free assets or current assets.
35) Name some unrestricted assets or current assets.
Solar radiation, wind currents, hydroelectricity generated from water currents etc.
36) A resource whose supply is limited and is temporarily depleted by repeated use, but after a certain period of time the supply increases again and the depletion is replenished; What kind of resources are they called?
Renewable resources or renewable resources or non-perishable resources.
37) Name some renewable resources.
Forestry, soil fertility, fish in fisheries etc.
38)Renewable resources which become non-renewable resources due to overuse are called what type of resources?
Reversed flow of assets.
39) All the non-renewable resources that can be used for a long period of time through rational use are called what type of resources?
Accumulated renewable resources.
40) What kind of resource is scrap iron or scrap iron?
Accumulated renewable resources.
41) What role do people play in wealth creation?
A. Dual roles.
42) What is the mineral product?
The products which are produced in different chemical processes from the surface and below and composed of almost the same material are called minerals.
43) What kind of resource is iron ore?
Iron ore is a non-renewable, eroded, concentrated metallic mineral resource.
44) What is called iron ore?
The iron that exists in the mixture of different types of inorganic substances in nature is called iron ore.
45) Which metal is mixed with iron to make steel?
A. Manganese, nickel, chromium etc.
46) Which minerals are added during the preparation of refined iron or pig iron by melting iron ore in blast furnace?
A. Limestone and dolomite.
47) Iron ore is divided into how many parts and what is it?
A. According to the amount of iron in the ore, it is divided into four types. namely magnetite, hematite, limonite and siderite.
48) What is the name of the best quality iron ore?
U. Magnetite.
49) What is the amount of iron in magnetite iron ore?
A: 70%-72%
50) How much iron is in hematite iron ore?
A. 70% or less.
51) What is the amount of iron in limonite iron ore?
About 60%
52) What is the amount of iron in siderite iron ore?
A. About 48%.

gk questions for class 9 with answers pdf in english-part-2

gk questions for class 9 with answers pdf in english-part-3

gk questions for class 9 with answers pdf in english-part-4

gk questions for class 9 with answers pdf in english-part-5

Leave a Comment