Top gk questions for class 9 pdf and mcq format

Hello Friends, Today we will share gk questions for class 9 pdf in mcq format. It will be helps you to grow your knowledge. It also helps for any talent search exam or Others. You can download gk questions for class 9 pdf below in the post.

Top gk questions for class 9 pdf and mcq format

46. On which day ‘Computer Literacy Day’ is celebrated?
(A) 12 August
(B) 13 September
(C) 2 December
(D) none of these

Ans :-(C) 2 December

47. On which day ‘Central Excise Day’ is celebrated?
(A) February 14
(B) 24 February
(C) 18 February
(D) 21 February

Ans :-(B) 24 February

48. On which day ‘Hindi Day’ is celebrated?
(A) 26 August
(B) 15 February
(C) 14 September
(D) 18 December

Ans :-(C) 14 September

49. On which day ‘Teacher’s Day’ is celebrated?
(A) March 16
(B) 9th August
(C) 5 September
(D) none of these

Ans :-(C) 5 September

Top gk questions for class 9 pdf and mcq format

Top gk questions for class 9 pdf and mcq format
Top gk questions for class 9 pdf and mcq format

50. On which day ‘Kisan Diwas’ is celebrated?
(A) 23 December
(B) 28 February
(C) March 14
(D) 5th August

Ans :-(A) 23 December

51. On which day ‘Doctor’s Day’ is celebrated?
(A) 1st April
(B) 1st May
(C) 1st July
(D) 1st June

Ans :-(C) 1st July

52. On which day ‘Navy Day’ is celebrated?
(A) 7th August
(B) 16 September
(C) 4th December
(D) 8 February

Ans :-(C) 4th December

53. On which day ‘National Integration Day’ is celebrated?
(A) June 2
(B) 14th July
(C) 2 October
(D) 19 November

Ans :-(D) 19 November

54. On which day ‘National Technology Day’ is celebrated?
(A) May 11
(B) 11 February
(C) 11th April
(D) 11th July

Ans :-(A) May 11

Top gk questions for class 9 pdf and mcq format

55. On which day ‘Army Day’ is celebrated?
(A) 4th September
(B) 7th December
(C) 26 February
(D) 15 January

Ans :-(D) 15 January

Top 200+ gk questions for class 9 pdf and mcq format

56. On which day ‘National Law Day’ is celebrated?
(A) 26 October
(B) 26 November
(C) 26 December
(D) none of these

Ans :-(B) 26 November

57. On which day ‘Malaria Day’ is celebrated?
(A) February 14
(B) March 21
(C) 25 August
(D) 17 September

Ans :-(C) 25 August

58. On which day ‘Martyr’s Day’ is celebrated?
(A) 30 January
(B) 13 February
(C) 15 March
(D) 22 August

Ans :-(A) 30 January

59. On which day ‘Sanchayika Diwas’ is celebrated?
(A) 11th August
(B) 15 September
(C) 12 December
(D) 8 February

Ans :-(B) 15 September

Top gk questions for class 9 pdf and mcq format

60. On which day ‘Social Empowerment Memorial Day’ is celebrated?
(A) 29 January
(B) 18 February
(C) 21 August
(D) 20 March

Ans :-(D) 20 March

61. On which day ‘Anti-Terrorism Day’ is observed?

(A) May 12
(B) 24 May
(C) May 21
(D) 28 May

Ans :-(C) May 21

62. On which day ‘Armed Forces Flag Day’ is celebrated?

(A) 7th September
(B) 7th December
(C) February 7
(D) 7th April

Ans :-(B) 7th December

63. On which day ‘Police Memorial Day’ is celebrated?

(A) 8 October
(B) 15 October
(C) 19 October
(D) 21 October

Ans :-(D) 21 October

64. How is 31st May celebrated?

(A) Father’s Day
(B) Antitubaco Day
(C) Teacher’s Day
(D) Mother’s Day

Ans :-(B) Antitubaco Day
Top gk questions for class 9 pdf and mcq format

65. Whose birthday is celebrated on 21st January?

(A) Subhash Chandra Bose
(B) Guru Gobind Singh
(C) Rabindranath Tagore
(D) Chandrashekhar Azad

Ans :-(B) Guru Gobind Singh

Top 200+ gk questions for class 9 pdf and mcq format

66. In whose memory is Women’s Day celebrated every year on 13 February?

(A) Indira Gandhi
(B) Lakshmi Bai
(C) Sarojini Naidu
(D) Kamal Nehru

Ans :-(C) Sarojini Naidu

67. In what form is 5th September celebrated?

(A) Labor Day
(B) Women’s Day
(C) Children’s Day
(D) Teacher’s Day

Ans :-(D) Teacher’s Day

68. In which form is Rajiv Gandhi’s birthday celebrated on 20 August?

(A) Resolution Day
(B) National Integration Day
(C) Anti-Terrorism Day
(D) National Goodwill Day

Ans :-(D) National Goodwill Day

69. When is ‘Children’s Day’ celebrated?

(A) 14th July
(B) 14 October
(C) 14 November
(D) none of these

Ans :-(C) 14 November

70. When is ‘Pravasi Bhartiya Divas’ celebrated?

(A) 9th January
(B) 1 February
(C) March 12
(D) 15th August

Ans :-(A) 9th January

71. When is ‘National Youth Day’ celebrated?

(A) 21 January
(B) 13 January
(C) 12 January
(D) 15 January

Ans :-(C) 12 January

72. When is ‘National Bird Day’ celebrated?

(A) 12 October
(B) 12 November
(C) 18 December
(D) none of these

Ans :-(B) 12 November

73. ‘Children’s Day’ is celebrated as the birth anniversary of which great man?

(A) Mahatma Gandhi
(B) Subhash Chandra Bose
(C) Lal Bahadur Shastri
(D) Pandit Jawaharlal Nehru

Ans :-(D) Pandit Jawaharlal Nehru

74. In what form is the birthday of Sarvepalli Radhakrishnan, the first Vice President of the country celebrated?

(A) Teacher’s Day
(B) Children’s Day
(C) Law Day
(D) Doctor’s Day

Ans :-(A) Teacher’s Day

Top 200+ gk questions for class 9 pdf and mcq format download

75. Beating the Retreat is related to?

(A) Labor Day
(B) Republic Day
(C) Women’s Day
(D) Martyr’s Day

Ans :-(B) Republic Day

76. Whose birthday is celebrated as ‘Doctor’s Day’?

(A) Dr. Vidhanchand Rai
(B) Dr. Zakir Hussain
(C) Dr. S. Radhakrishnan
(D) none of these

Ans :-(A) Dr. Vidhanchand Rai

77. The birth anniversary of which great man is celebrated as National Youth Day?

(A) Mahatma Gandhi
(B) Sardar Bhagat Singh
(C) Chandrashekhar Azad
(D) Swami Vivekananda

Ans :-(D) Swami Vivekananda
 gk questions for class 9 pdf and mcq format

78. Which Indian hockey player’s birthday is celebrated as ‘National Sports Day’?

(A) Roop Singh
(B) Jaipal
(C) Major Dhyanchand
(D) none of these

Ans :-(C) Major Dhyanchand

79. In which country is the largest network of post offices found in the world?

(A) China
(B) no. Ra. a.
(C) India
(D) Indonesia

Ans :-(C) India

80. The number of post offices in India is approximately?

(A) 1.2 lakh
(B) 1.5 lakh
(C) 1.7 lakh
(D) 1.9 lakh

Ans :-(B) 1.5 lakh

81. Green Channel is a?

(A) Postal Service
(B) All India Radio channel
(C) Doordarshan Channel
(D) telephone service

Ans :-(A) Postal Service
 gk questions for class 9 pdf and mcq format

82. In which year the Postal Index System was started in India?

(A) 1952 AD
(B) in 1998
(C) in 1972
(D) in 1970

Ans :-(C) in 1972

83. India is divided into how many postal zones?

(A) 2
(B) 6
(C) 8
(D) 10

Ans :-(C) 8

84. Where is the famous Virupaksha temple located?

(A) Bhadrachalam
(B) Chidambaram
(C) Hampi
(D) none of these

Ans :-(C) Hampi

85. When was the word “Hindu” used for the first time in reference to the people of India?

(A) Arabs
(B) Greeks
(C) Romans
(D) Chinese

Ans :-(A) Arabs

Top gk questions for class 9 pdf and mcq format

86. Where is Mohenjodaro situated?

(A) Sindh
(B) Gujarat
(C) Uttar Pradesh
(D) Punjab

Ans :-(A) Sindhu

87. Where did Mahatma Gandhi present the method of Satyagraha for the first time?

(A) Dandi
(B) Ahmedabad
(C) Kheda
(D) Champaran

Ans :-(D) Champaran

89. What is the full form of CAD?

(A) Cash All Daily
(B) Computer All Design
(C) Computer Aided Design
(D) Call All Design

Ans :-(D) Call All Design

90. What is the full form of OMR?

(A) On Money Reader
(B) Optical Mark Reader
(C) On Mark Reader
(D) none of these

Ans :-(B) Optical Mark Reader
  1.  gk questions for class 9 part-1

    1.  gk questions for class 9 part-2
    2.  gk questions for class 9 part-3
    3.  gk questions for class 9 part-4
    4.  gk questions for class 9 part-5

2 thoughts on “Top gk questions for class 9 pdf and mcq format”

Leave a Comment