Top gk questions for class 9 with answers 2 pdf download

Hi, welcome to gkquestionsfor, today we are going to upload Top gk questions for class 9 with answers. you can download pdf. gk questions play major role of any govt exam. so read very carefully.

Top gk questions for class 9 with answers 2 pdf download

gk questions for class 9 with answers
gk questions for class 9 with answers

1. On which day ‘Anti-Terrorism Day’ is observed?

(A) May 12
(B) 24 May
(C) May 21
(D) 28 May

Answer:-(C) May 21

2. On which day ‘Armed Forces Flag Day’ is celebrated?

(A) 7th September
(B) 7th December
(C) February 7
(D) 7th April

Answer:-(B) 7th December

3. On which day ‘Police Memorial Day’ is celebrated?

(A) 8 October
(B) 15 October
(C) 19 October
(D) 21 October

Answer:-(D) 21 October

4. How is 31st May celebrated?

(A) Father’s Day
(B) Antitubaco Day
(C) Teacher’s Day
(D) Mother’s Day

Answer:-(B) Antitubaco Day

5. Whose birthday is celebrated on 21st January?

(A) Subhash Chandra Bose
(B) Guru Gobind Singh
(C) Rabindranath Tagore
(D) Chandrashekhar Azad

Answer:-(B) Guru Gobind Singh

Best 100+gk questions for class 6 to 9 with answers in english

6. In whose memory is Women’s Day celebrated every year on 13 February?

(A) Indira Gandhi
(B) Lakshmi Bai
(C) Sarojini Naidu
(D) Kamal Nehru

Answer:-(C) Sarojini Naidu

7. In what form is 5th September celebrated?

(A) Labor Day
(B) Women’s Day
(C) Children’s Day
(D) Teacher’s Day

Answer:-(D) Teacher’s Day

8. In which form is Rajiv Gandhi’s birthday celebrated on 20 August?

(A) Resolution Day
(B) National Integration Day
(C) Anti-Terrorism Day
(D) National Goodwill Day

Answer:-(D) National Goodwill Day

9. When is ‘Children’s Day’ celebrated?

(A) 14th July
(B) 14 October
(C) 14 November
(D) none of these

Answer:-(C) 14 November

10. When is ‘Pravasi Bhartiya Divas’ celebrated?

(A) 9th January
(B) 1 February
(C) March 12
(D) 15th August

Answer:-(A) 9th January

11. When is ‘National Youth Day’ celebrated?

(A) 21 January
(B) 13 January
(C) 12 January
(D) 15 January

Answer:-(C) 12 January

gk questions for class 9 and 10 with answers

12. When is ‘National Bird Day’ celebrated?

(A) 12 October
(B) 12 November
(C) 18 December
(D) none of these

Answer:-(B) 12 November

13. ‘Children’s Day’ is celebrated as the birth anniversary of which great man?

(A) Mahatma Gandhi
(B) Subhash Chandra Bose
(C) Lal Bahadur Shastri
(D) Pandit Jawaharlal Nehru

Answer:-(D) Pandit Jawaharlal Nehru

14. In what form is the birthday of Sarvepalli Radhakrishnan, the first Vice President of the country celebrated?

(A) Teacher’s Day
(B) Children’s Day
(C) Law Day
(D) Doctor’s Day

Answer:-(A) Teacher’s Day

15. Beating the Retreat is related to?

(A) Labor Day
(B) Republic Day
(C) Women’s Day
(D) Martyr’s Day

Answer:-(B) Republic Day

16. On which day ‘Computer Literacy Day’ is celebrated?

(A) 12 August
(B) 13 September
(C) 2 December
(D) none of these

Answer:-(C) 2 December

17. On which day ‘Central Excise Day’ is celebrated?

(A) February 14
(B) 24 February
(C) 18 February
(D) 21 February

Answer:-(B) 24 February

18. On which day ‘Hindi Day’ is celebrated?

(A) 26 August
(B) 15 February
(C) 14 September
(D) 18 December

Answer:-(C) 14 September

19. On which day ‘Teacher’s Day’ is celebrated?

(A) March 16
(B) 9th August
(C) 5 September
(D) none of these

Answer:-(C) 5 September

Top gk questions for class 9 with answers pdf

20. On which day ‘Kisan Diwas’ is celebrated?

(A) 23 December
(B) 28 February
(C) March 14
(D) 5th August

Answer:-(A) 23 December

21. On which day ‘Doctor’s Day’ is celebrated?

(A) 1st April
(B) 1st May
(C) 1st July
(D) 1st June

Answer:-(C) 1st July

22. On which day ‘Navy Day’ is celebrated?

(A) 7th August
(B) 16 September
(C) 4th December
(D) 8 February

Answer:-(C) 4th December

23. On which day ‘National Integration Day’ is celebrated?

(A) June 2
(B) 14th July
(C) 2 October
(D) 19 November

Answer:-(D) 19 November

24. On which day ‘National Technology Day’ is celebrated?

(A) May 11
(B) 11 February
(C) 11th April
(D) 11th July

Answer:-(A) May 11

25. On which day ‘Army Day’ is celebrated?

(A) 4th September
(B) 7th December
(C) 26 February
(D) 15 January

Answer:-(D) 15 January

26. On which day ‘National Law Day’ is celebrated?

(A) 26 October
(B) 26 November
(C) 26 December
(D) none of these

Answer:-(B) 26 November

27. On which day ‘Malaria Day’ is celebrated?

(A) February 14
(B) March 21
(C) 25 August
(D) 17 September

Answer:-(C) 25 August

28. On which day ‘Martyr’s Day’ is celebrated?

(A) 30 January
(B) 13 February
(C) 15 March
(D) 22 August

Answer:-(A) 30 January

29. On which day ‘Sanchayika Diwas’ is celebrated?

(A) 11th August
(B) 15 September
(C) 12 December
(D) 8 February

Answer:-(B) 15 September

30. On which day ‘Social Empowerment Memorial Day’ is celebrated?

(A) 29 January
(B) 18 February
(C) 21 August
(D) 20 March

Answer:-(D) 20 March

Best 200 gk questions for class 9 with answers pdf in english

 

Leave a Comment